Op zoek naar fitness oefeningen?

Hieronder vind je tal van fitness oefeningen onderverdeeld per spiergroep. Elke oefening is voorzien van een uitgebreide uitleg, gedetailleerde foto’s en een instructievideo van Trainer Tom. Vragen kun je rechtstreeks onder een video op YouTube stellen. Trainer Tom is Personal Trainer en fysiotherapeut en helpt jou graag met het behalen van jouw doelen.

Fitness oefeningen voor thuis

Ik krijg vaak de vraag of ik fitness oefeningen heb welke eenvoudig thuis uitgevoerd kunnen worden. Dit komt doordat veel mensen geen tijd of geld hebben om een sportschool te bezoeken maar toch fit willen blijven. En dan zijn er nog de sportscholen waar het draait om zien en gezien worden. Een sfeer waar niet iedereen op zit te wachten.

Om die reden heb ik een aparte categorie gemaakt met afleveringen die je volledig thuis uit kunt voeren. Je zult zien dat er tientallen oefeningen zijn die je thuis uit kunt voeren. Zo wordt thuis trainen een stuk leuker en uitdagender.

Fitness oefeningen en afvallen

Nog steeds zijn veel mensen in de veronderstelling dat ze zich moeten focussen op cardio wanneer ze vet willen verbranden. Maar door enkel langdurige cardio sessies in jouw training te verwerken zul je ook veel spiermassa overboord gooien. En dat is zonde! Vet verbranden en werken aan een betere versie van jezelf is een combinatie van gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Zo eenvoudig is het.

Eerlijk is eerlijk, ik ben geen voedingsexpert. Maar op het gebied van lichaamsbeweging kan ik je zeker helpen. Wil je afvallen op een effectieve en efficiënte manier en tegelijkertijd spieren opbouwen? Dan zou ik kiezen voor een HIIT workout.

Met een HIIT workout put je in een relatief kort tijdsbestek je lichaam volledig uit. Door die explosieve inspanning zal er sprake zijn van een afterburn effect. Dit betekent dat je tijdens je herstelperiode calorieën blijft verbranden. Meer calorieën dan na een reguliere cardio workout. Doordat het een korte training betreft, is er weinig (of geen) sprake van spierafbraak. En wat ik bedoel met een korte training? Inclusief warming-up kun je in een minuut of 25 klaar zijn. Dat is een stuk sneller dan een gemiddelde cardio sessie in de sportschool, nietwaar?

Als laatst zal jouw conditie razendsnel verbeteren doordat je in explosieve intervallen traint en daarmee jouw hart verplicht om sneller meer bloed rond te pompen. Wel is het belangrijk dat je over wat basiskennis beschikt rondom krachttraining alvorens je aan de slag gaat met een explosieve workout. Daarover lees je hieronder meer.

Fitness oefeningen voor beginners

Wil je binnenkort gaan starten met fitnessen of ben je al gestart maar snap je niet goed waar al die verschillende apparaten voor zijn, hoeveel herhalingen je precies uit moet voeren of hoeveel sets je moet doen?

Ik kan me heel goed voorstellen dat een sportschool de eerste keer overweldigend over kan komen. Je komt binnen, je krijgt een rondleiding van één van de medewerkers en vervolgens mag je zelf aan de slag gaan. In de betere sportscholen gebeurt dit onder begeleiding en zul je je eerst focussen op techniek alvorens je zwaardere gewichten gaat pakken of complexere oefeningen uit gaat voeren.

Maar wat als die begeleiding er helemaal niet is? Er zijn steeds meer sportscholen waar je voor een laag bedrag onbeperkt kunt trainen. De keerzijde hiervan is dat er weinig tot geen begeleiding beschikbaar is en veel mensen maar wat gaan doen. En zonder ervaring en begeleiding gaan starten met fitness is vragen om problemen. Door het verkeerd uitvoeren van oefeningen kun je je lichaam namelijk meer schade toebrengen dan dat je er profijt van zal hebben. Het langdurig verkeerd uitvoeren van oefeningen in combinatie met een te zwaar gewicht kan zelfs blessures veroorzaken waar je de rest van je leven de nadelen van zult ervaren. En dat is één van de belangrijkste redenen dat ik gestart ben met Trainer Tom.

Daarom heb ik complete afleveringen gemaakt met fitness oefeningen voor beginners. Ik adviseer je om te beginnen met het fitness startpakket voor beginners. Daarin geef ik je een rondleiding door de sportschool en vertel ik je meer over de belangrijkste basisoefeningen.

Een andere populaire aflevering is een volledige fitness workout voor beginners. Deze aflevering is al wat ouder maar de informatie is nog altijd relevant. Kun je niet genoeg krijgen van al deze kennis en wil je nog meer informatie? Neem dan eens een kijkje bij dé vijf belangrijkste basisoefeningen voor beginners en een HIIT workout voor beginners.

Vragen over fitness oefeningen?

Wil je een vraag aan mij stellen over een fitness oefening? Heb je last bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen? Loop je wellicht met een blessure waar je aan wilt werken of zit je met een compleet andere vraag? Het is mijn doel om mensen te helpen, ze te inspireren met nieuwe workouts en oefeningen en ze te motiveren om het allerbeste uit zichzelf te halen. Ook jou help ik graag. Plaats jouw vraag daarom onder een video op YouTube en laat mij je helpen met het vergroten van jouw kennis.