Op zoek naar een

Fysiotherapeut in Amsterdam?

Aangenaam… mijn naam is Tom Oldenburg. Ik help jou graag bij het voor eens én voor altijd aanpakken van jouw klacht(en).

Meer info → Afspraak maken →

Original Physic
Gedempt Hamerkanaal 10, 1021 KM Amsterdam
Route →

Na het succesvol afronden van mijn studie in 2014, ben ik direct aan de slag gegaan als fysiotherapeut en sportfysiotherapeut bij een voetbalclub in Amsterdam West. Meer dan 6 jaar verder heb ik een hoop knieën, heupen, enkels en schouders in mijn handen gehad en met succes behandeld. Ik werk nu volledig voor mijzelf bij Original Physic in Amsterdam-Noord. Dit is een prachtige praktijk met state of the art behandel- en trainingsapparatuur in een huiselijke sfeer.

De oorzaak van jouw klacht(en)

Mijn behandeling bestaat in de eerste instantie uit een intake en onderzoek, waarin ik rustig luister, bekijk en onderzoek waar de klacht vandaan komt. Ik vind het vooral belangrijk dat jij als cliënt begrijpt wat er aan de hand is, en dat je in staat bent de oorzaak van je klacht in eigen woorden woorden te omschrijven. Alleen als je dit begrijpt kun je effectief beginnen met het aanpakken van het probleem.

Na het onderzoek voer ik zelf een pijnreducerende behandeling uit die kan bestaan uit het mobiliseren van gewrichten, losmaken van spieren, dry needling en/of medical taping. Ik geef ook direct oefeningen mee waar je thuis mee aan de slag kunt gaan. Op korte termijn neem ik vooral de regie in handen om intensiteit van de klacht(en) te verminderen. Op langere termijn stel ik jou echter steeds meer in staat de regie over te nemen, door je oefeningen aan te leren, kennis over te dragen en je te motiveren zelf de controle terug te krijgen.

Door de ervaring van zowel fysiotherapie als personal training te combineren, probeer ik een zo effectief mogelijke invulling te geven aan jouw behoeftes. Bij mij ben je dus aan het juiste adres om voor eens én voor altijd je klachten aan te pakken!

Dus heb jij

  • Pijn aan de knie
  • Schouderklachten
  • Een pijnlijke enkel
  • Rugpijn of een stijve rug

Gebruik dan het formulier op deze pagina en boek jouw intake.

Afspraak maken →

Tarieven

Intake en onderzoek
€45 (30 minuten)

Behandeling
€40 (30 minuten)

Sportmassage
€40 (30 minuten)

Dry needling
€40 (30 minuten)

Praktijkgegevens

Original Physic
Gedempt Hamerkanaal 10
1021 KM Amsterdam

De praktijk is uitstekend bereikbaar via het openbaar vervoer door af te reizen naar metrostation Noorderpark (Amsterdam). Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar de praktijk. Verder is er genoeg parkeergelegenheid rondom de praktijk, let er wel op dat betaald parkeren van toepassing is in het omliggende gebied.

Veelgestelde vragen bekijken →

Plan jouw intake

Bekend van YouTube

In 2012 ben ik gestart met het creëren van video’s op YouTube. Doordat ik zowel fysiotherapeut als personal trainer ben verschillen mijn video’s wezenlijk van reguliere fitness-video’s. De workouts en oefeningen die ik laat zien focussen zich dan ook voornamelijk op vitaliteit en de algehele gezondheid en minder op het ‘platte’ trainen waarbij het kweken van spiermassa centraal staat. Inmiddels staat de teller op bijna 10.000 subscribers en 1,5 miljoen views.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje in mijn kanaal en vergeet je niet te abonneren. Neemt natuurlijk niet weg dat ik graag jouw fysiotherapeut wordt 👊

Kanaal bezoeken → Abonneren →

Reacties op video’s

Leon van Nobelen

“Hi Tom, bedankt voor de goede en duidelijke instructievideo’s. Ik ga deze oefening voor het trainen van de schouders en trapezius binnenkort zeker een keer uitvoeren.”

Reactie op: Upright row instructievideo

Simone Kool

Ik had ontzettend veel last van stijfheid in de onderrug en spanning in de bovenrug. Door het continu uitvoeren van de oefeningen gaat het nu een stuk beter.

Reactie op: Rugklachten door een holle rug

Bastiaan de Vendt

“Bedankt voor de oefeningen. Ik voer ze twee keer per dag uit en mijn rugpijn is aanzienlijk minder dan voorheen. Ook een heldere en duidelijke uitleg!”

Reactie op: Oefeningen tegen lage rugpijn

Veelgestelde vragen over fysiotherapie in Amsterdam

Wordt fysiotherapie vergoed door mijn zorgverzekering?

Fysiotherapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar (en pakket) hoeveel behandelingen er vergoed worden en of deze behandelingen volledig worden vergoed of slechts een deel ervan. Op een aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing. Daarnaast heb je geen verwijsbrief nodig van de huisarts om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Wat kost fysiotherapie?

Voor een eerste intake en onderzoek betaal je €45 (30 minuten). Voor een behandeling, sportmassage en dry needling betaal je €40 per 30 minuten.

Waar in Amsterdam kan ik bij je terecht?

Als fysiotherapeut ben ik werkzaam vanuit Original Physic in Amsterdam-Noord. Het adres van de praktijk is Gedempt Hamerkanaal 10. Original Physic staat voor een huiselijke sfeer met state-of-the-art apparatuur. De kleinschaligheid zorgt voor een ontspannen sfeer waarbij persoonlijke aandacht voorop staat.

Geef je ook fysiotherapie op afstand (online)?

Om cliënten ook op afstand te kunnen helpen ontwikkel ik online programma’s die zich richten op specifieke klachten. Het eerste programma dat ik heb ontwikkeld focust zich op het voor eens én voor altijd aanpakken van rugklachten. Meer informatie over dit programma vind je hier.

Hoe maak ik een afspraak voor fysiotherapie?

Voor het inplannen van een eerste intake en onderzoek kun je het formulier op deze pagina gebruiken. Tijdens deze intake bekijk en onderzoek ik waar de klacht vandaan komt. Daarbij vind ik het belangrijk dat jij als cliënt begrijpt wat er aan de hand is, en dat je in staat bent de oorzaak van je klacht in eigen woorden te omschrijven. Alleen als je dit begrijpt kun je effectief beginnen met het aanpakken van het probleem.

Hoeveel keer in de week moet ik worden behandeld?

Dit is vooraf niet te zeggen en zal duidelijk worden tijdens de intake en het onderzoek.

Kan ik je inhuren voor bedrijfsfysiotherapie?

Ja, dat kan. Ik geef onder andere ergonomisch advies aan bedrijven. Hoe kun je bijvoorbeeld zo optimaal mogelijk zitten, staan en bewegen tijdens je werk en wat kun je doen om werkgerelateerde klachten te vermijden? Typische onderwerpen die aan bod komen tijdens bedrijfsfysiotherapie. Deze kosten zijn zakelijk aftrekbaar.

Ik woon niet in Amsterdam maar wil je wel als fysiotherapeut, kan dat?

Indien de reistijd voor jou geen probleem is ben je uiteraard van harte welkom bij Original Physic in Amsterdam.