Het online fysio programma

‘Vaarwel rugpijn’

door Tom Oldenburg

9,6/10

Last van rugpijn? Geen nood, je bent niet de enige. Jaarlijks heeft gemiddeld 20% van de Nederlanders last van rugklachten. Pijnlijk en bovendien vervelend aangezien het je beperkt in je dagelijkse activiteiten zoals tijdens werk of sporten. Daarom is het nu tijd om definitief een einde te maken aan jouw rugklachten. Hoe? Het programma ‘Vaarwel rugpijn’ van fysiotherapeut Tom Oldenburg gaat jou helpen om van jouw klachten af te komen. Voor eens én voor altijd.

Waarom kiezen voor ‘Vaarwel rugpijn’?

 • In 4 weken controle over jouw rugklachten
 • Contactmomenten declareren bij jouw zorgverzekering
 • Inclusief 1-op-1 sessies met fysiotherapeut Tom Oldenburg
 • Tal van oefeningen (video’s) om jouw pijnklachten direct aan te pakken
 • Inclusief e-book met een schat aan informatie als naslagwerk
Ja, ik wil van mijn rugpijn af →

Kies het pakket dat bij jou past

Heb je genoeg zelfdiscipline om met ‘Basic’ aan de slag te gaan of wil je tijdens het volgen van dit programma graag persoonlijk contact met fysiotherapeut Tom Oldenburg en kies je voor ‘Premium’ of ‘Gold’?

Meest gekozen

Meest gekozen

Basic

149,- 99,- Je bespaart 34%

 • Het volledige programma van 4 weken
 • Oefeningen voor een sterkere rug
 • Oefeningen voor verbeteren mobiliteit rug
 • Tips voor verbeteren van houding
 • Uitleg anatomie van de rug
 • Uitleg functioneren van de rug
 • Geen rugklachten meer en kennis waar je de rest van je leven profijt van hebt
Beginnen →

Premium

249,-

 • Alles van basic, met daaraan toegevoegd:
 • Programma start met een persoonlijke intake met Tom
 • 4 weken lang, eens per week, een contactmoment met Tom voor persoonlijk advies en hulp
Beginnen →

Gold

449,-

 • Alles van premium, met daaraan toegevoegd:
 • 4 weken lang, tweemaal per week, een contactmoment met Tom voor persoonlijk advies en hulp
 • Fysiek consult in praktijk A’dam met Tom voor lichamelijk onderzoek én behandeling
Beginnen →

Let op: de contactmomenten van het ‘Premium’ en ‘Gold’ pakket worden door jouw zorgverzekering (deels) vergoed indien je aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie. Meer details vind je hier.

Ontvang jouw eerste tips volledig gratis

Laat jouw voornaam en e-mailadres achter en je ontvangt van mij twee gratis tips welke je direct kunt toepassen in jouw dagelijks leven.

Maak definitief een einde aan jouw rugklachten

Deze personen gingen je voor

“Al gedurende een lange periode had ik last van mijn onderrug. Tom heeft mij handvatten gegeven die ik zelf in mijn dagelijks leven toe heb kunnen passen om de pijn in mijn rug te verhelpen. Dankzij deze behandelingen en de aanpassingen die ik heb gemaakt in mijn leven ben ik inmiddels helemaal klachtenvrij.”

Sanne Goedkoop

Sanne Goedkoop (26)
Amsterdam

“Door een verkeerde zithouding liep ik al een tijdje rond met klachten in mijn onderrug. Ik klooide wat aan in de sportschool, zonder resultaat. Tom heeft mij laagdrempelige oefeningen en begeleiding geboden met zijn programma, waardoor ik inzicht kreeg in wat ik verkeerd deed. Door de laagdrempeligheid heb ik snel het juiste resultaat behaald. Heel fijn om weer pijnloos door het leven te gaan.”

Jasper Zegwaard

Jasper Zegwaard (34)
Amstelveen

“Tom heeft mij erg geholpen met het verhelpen van mijn rugklachten; ik liep hier al langere tijd mee, meerdere specialisten bezocht en zat eigenlijk in de fase dat ik ging accepteren dat het chronisch was. Echter, Tom heeft met de juiste diagnose en vervolgens de juiste aanpak ervoor gezorgd dat mijn klachten zodanig zijn verminderd dat ik weer meer levensplezier heb. Ik kan weer vrijuit sporten en ben veel actiever op meerdere fronten. Ik zou Tom dan ook ten zeerste aanbevelen mocht je problemen ervaren met je rug.”

Ronald van der Mark

Ronald van der Mark (38)
Rotterdam

“Ik liep al jaren rond met rugklachten. Waar het in het begin vooral vervelend was kreeg het later steeds meer impact op mijn leven. Ik ben niet iemand die snel bij de huisarts aanklopt en ben na een online zoektocht terecht gekomen op dit programma. Ik weet meer over het functioneren van mijn wervelkolom, heb de nodige aanpassingen in mijn leven doorgevoerd en ervaar sindsdien geen klachten meer. Bij de kleinste terugval (verkeerde houding, veel kantoorwerk) herhaal ik de oefeningen om direct grip te krijgen op de pijn. Bedankt Tom, voor je vastberadenheid en coaching.”

Wim van Gemeren

Wim van Gemeren (53)
Nieuwegein

Een voorproefje

In het programma ‘Vaarwel rugpijn’ zit al mijn kennis verwerkt die ik de afgelopen jaren heb opgedaan op het gebied van rugklachten en de behandeling ervan. Ik heb honderden cliënten succesvol van hun klachten afgeholpen en ook jou ga ik helpen om er voor eens en voor altijd afscheid van te nemen.

Ik durf te stellen dat mijn aanpak gegarandeerd werkt. Wel zul je zelf de discipline moeten hebben om mijn adviezen daadwerkelijk op te volgen.

Het programma bestaat onder andere uit het door mij geschreven e-book ‘Vaarwel rugpijn’. Dit is een interactief e-book met tal van video’s waarin ik je alle benodigde informatie tot in detail uitleg. Wekelijks ontvang je van mij nieuwe oefeningen en tips. Afhankelijk van het pakket dat je kiest hebben we tussentijds contactmomenten waarin ik je advies geef op basis van de voortgang.

Ik ben ontzettend trots op dit unieke programma wat nog nooit eerder op deze manier is ontwikkeld. Om je een klein voorproefje te geven kun je alvast door de eerste bladzijden van het e-book heen bladeren.

Ben jij klaar om écht aan de slag te gaan met jouw rugklachten? Om de oorzaak aan te pakken en niet alleen de symptomen te bestrijden? Start dan vandaag nog met het programma ‘Vaarwel rugpijn’!

Ja, ik wil van mijn rugpijn af →

Een eenmalige investering in jouw lichaam

Met een eenmalige investering in dit programma ontvang je kennis waar je de rest van je leven profijt van hebt. Met het volgen van dit programma begrijp jij hoe jouw wervelkolom werkt en waarom je pijnklachten ervaart. Je weet ook exact hoe je in de toekomst eventuele rugklachten gaat voorkomen. Als naslagwerk heb jij altijd het e-book ‘Vaarwel rugpijn’ tot je beschikking. Uniek in zijn soort en nooit eerder ontwikkeld.

Vergelijking met traditionele fysiotherapie

Normaal gesproken klop je met pijn in je rug aan bij de huisarts, die jou vrijwel altijd doorstuurt naar een fysiotherapeut. Als je geluk hebt tref je een fysiotherapeut die jou meer zal vertellen over je ruggenwervel, waardoor je jouw lichaam en klachten beter leert begrijpen. Uiteindelijk zullen er meerdere behandelingen volgen. De kosten lopen al snel in de honderden euro’s maar je bent helaas niet altijd zeker of deze behandelingen daadwerkelijk de juiste snaar raken.

Wil je begrijpen hoe het komt dat je nog steeds last hebt van je rug? Wil je weten hoe je jouw rug soepeler én sterker kan maken? Wil je weten hoe je van je klachten af kan komen zonder telkens weer terug te moeten naar de fysiotherapeut? Dan heb ik hét programma ontwikkeld wat jij nodig hebt.

Het programma ‘Vaarwel rugpijn’

Het programma ‘Vaarwel rugpijn’ is in jouw bezit voor €99. Bij een gemiddelde fysiotherapeut ontvang je daarvoor een intake gesprek en twee behandelingen. De kennis die je ontvangt bij afname van het Basic pakket is vergelijkbaar met 20 tot 30 fysiotherapie behandelingen.

Omgerekend betaal je in deze 4 weken €3,54 per dag om de kwaliteit van jouw leven aanzienlijk te verbeteren. Uiteraard moet je wel mijn adviezen opvolgen om deze 4 weken écht succesvol af te ronden. Heb je liever dat ik je 1-op-1 coach? Dan kies je voor het Premium of Gold pakket. Omgerekend zijn dit zeer aantrekkelijke pakketten als je het vergelijkt met de kosten die je anders kwijt bent aan een reguliere fysiotherapeut, bij wie je geen naslagwerk ontvangt!

Daarnaast worden de contactmomenten van het ‘Premium’ en ‘Gold’ pakket door jouw zorgverzekering (deels) vergoed indien je aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie. Daarmee neemt de aanschafwaarde aanzienlijk af. Meer daarover lees je hieronder.

Fysiotherapie en jouw zorgverzekering

Fysiotherapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar (en pakket) hoeveel behandelingen er vergoed worden en of deze behandelingen volledig worden vergoed of slechts een deel ervan. Op een aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing. Daarnaast heb je geen verwijsbrief nodig van de huisarts om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Dat betekent dat de contactmomenten in het Premium en Gold pakket gedeclareerd kunnen worden indien je een aanvullende verzekering hebt voor fysiotherapie. Bij het Premium pakket betreft het 1 intake (€45) en 4 digitale afspraken (€40 per afspraak). Van de €249 kun je dus maar liefst €205 declareren. Indien jouw aanvullende verzekering de behandelingen volledig vergoed houd je een investering over van slechts €44.

Voor het Gold pakket betreft het 1 intake, 8 digitale afspraken en 1 fysieke afspraak bij mij in de praktijk. Omgerekend komen de kosten daarmee op €405. Voor dit pakket betaal je €449. Onderaan de streep kom je op hetzelfde bedrag uit als de €44 bij het Premium pakket.

Veelgestelde vragen

Werkt het programma bij iedereen?

Het programma is in principe voor iedereen geschikt met aspecifieke lage rugpijn. Pijn onderin de rug is een zeer veel voorkomende klacht. In verreweg de meeste gevallen wordt er geen duidelijke lichamelijke afwijking gevonden. Er is dan sprake van aspecifieke lage rugpijn. Als je het lijstje met alarmsignalen (het punt hieronder) probleemloos kunt afvinken, heb je waarschijnlijk aspecifieke lage rugpijn en kan dit programma voor jou werken. Jouw slagingspercentage hangt helemaal af van jouw eigen inzet. Ik heb me voor 100% ingezet dit programma zo compleet mogelijk te maken en jij zal jouw deel moeten doen.

Wanneer moet ik met mijn rugklachten naar de huisarts?

Er bestaan zogenaamde alarmsignalen voor klachten aan de lage rug. Als fysiotherapeut vraag ik deze rode vlaggen altijd uit, voordat ik begin met behandelen. Indien één van de volgende situaties op jou van toepassing is, ga dan eerst langs de huisarts voor een beoordeling van jouw klachten en eventueel een verwijzing.

Heb je voor jouw klachten recent een verwijzing gekregen? Dan kun je onderstaande alarmsignalen buiten beschouwing laten en direct aan de slag gaan met mijn programma.

– Ik heb voor het eerst rugklachten en ik ben jonger dan 20 jaar of ouder dan 50 jaar
– Ik heb (recent) een trauma doorgemaakt (ongeluk, valpartij etc.)
– Ik ben recent onverklaard gewicht verloren (>5kg/maand)
– Ik heb kanker in de voorgeschiedenis
– Ik ervaar langer bestaande (onverklaarde) koorts
– Ik heb een rug met sterk afwijkende vorm (lumbale kyfose, afwijkende stand)
– Ik heb langdurig corticosteroïden gebruikt
– Ik neem op intraveneuze wijze medicijnen tot me
– Ik ervaar pijn die onverminderd aanwezig blijft ongeacht wat iemand doet
– Ik ervaar pijn, die ‘s nachts blijft of zelfs erger wordt
– Ik heb een ernstige beperking bij een lumbale flexie (grote stijfheid), vaak tezamen met ochtendstijfheid en nachtelijke pijn
– Ik heb een algemeen gevoel van onwelbehagen/ziek zijn
– Ik heb last van incontinentie voor faeces en/of urine (ongewild verlies van ontlasting of urine)
– Ik ervaar gevoelloosheid aan de binnenzijde van één of beide benen of een doof gevoel in de genitaliën
– Ik heb uitvalsverschijnselen in mijn benen (door het been zakken)
– Ik heb een ernstig beperkt looppatroon

Kun je op één of meerdere van de bovenstaande situaties ‘ja’ antwoorden dan adviseer ik je eerst langs de huisarts te gaan voor verwijzing.

Ik heb alles al geprobeerd, waarom zou dit programma wel werken?

Ik snap dat het frustrerend kan zijn als je al zo lang op zoek bent naar een oplossing voor je klachten. Waarom zou dit dan wél werken?

Door mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut én personal trainer, heb ik twee verschillende vakgebieden met elkaar laten samensmelten. Als fysiotherapeut geef ik jou kennis om je rugklachten volledig te begrijpen en als personal trainer geef ik de juiste oefeningen en coaching om je rugklachten te verminderen. Je gaat investeren in het vergroten van de mobiliteit en stabiliteit van je rug, het versterken van je rug en het ontspannen van je lichaam en geest. Zodra al deze factoren in positieve mate toenemen, is de kans zéér groot dat jouw klachten gaan verminderen. Wat heb je daarvoor nodig? Een actieve mindset, motivatie om patronen te doorbreken, geduld om veranderingen in jouw levensstijl te implementeren en discipline om deze veranderingen in stand te houden.

Wat ontvang ik precies in het programma?

– Het digitale en interactieve e-book ‘Vaarwel rugpijn’ met een schat aan informatie als naslagwerk
– Ruim 2 uur aan interactieve video’s, gemaakt door fysiotherapeut en personal trainer Tom Oldenburg
– Meer dan 20 oefeningen om jouw pijnklachten direct aan te pakken
– Praktische tips welke je direct kun toepassen in alledaagse situaties
– Mobiliserende, versterkende en stretchoefeningen
– Het programma bevat een gefaseerde opbouw van 4 weken
– Content is op elk gewenst apparaat beschikbaar (tv, laptop, telefoon etc.)
– Voor iedereen te begrijpen, ongeacht je kennisniveau
– Alle video’s hebben een relatie met het interactieve e-book
– Na aanschaf voor altijd tot jouw beschikking
– Afhankelijk van het pakket dat je kiest kan ik je 1-op-1 coachen om klachtenvrij te worden

Kan ik de kosten van dit programma terugkrijgen van mijn zorgverzekeraar?

De contactmomenten van het ‘Premium’ en ‘Gold’ pakket worden door jouw zorgverzekering (deels) vergoed indien je aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie. Daarmee neemt de aanschafwaarde aanzienlijk af. Het verschilt per zorgverzekeraar (en pakket) hoeveel behandelingen er vergoed worden en of deze behandelingen volledig worden vergoed of slechts een deel ervan.

Ben je goed verzekerd? Dan komen de daadwerkelijke kosten van het ‘Premium’ en ‘Gold’ pakket op slechts €44. Meer details vind je hier.

Wanneer moet ik de declaratie indienen bij mijn zorgverzekering?

Helaas kun je declaraties niet van tevoren indienen bij een zorgverzekeraar. Dit gebeurt altijd achteraf nadat een behandeling heeft plaatsgevonden. Indien je voor het ‘Premium’ of ‘Gold’ pakket hebt gekozen ontvang je na 4 weken van mij de factuur van onze contactmomenten. Deze factuur kun je vervolgens indienen bij jouw zorgverzekeraar. Afhankelijk van jouw verzekeraar, en het door jou gekozen pakket, worden de gemaakte kosten (deels) op jouw rekening teruggestort.

Kan ik in termijnen betalen?

Nee, het is helaas niet mogelijk om in termijnen te betalen.

Hoe lang moet ik de oefeningen doen voordat ik effect ga merken?

In principe valt het effect van de oefeningen samen met alle andere factoren die jouw klachten beïnvloeden. Dit kan dus verschillende kanten op. Echter kan er al verlichting plaatsvinden direct na het doen van de mobiliserende oefeningen die in dit programma zitten. Hoe lang dit effect zal aanhouden is afhankelijk van de mate waarin jij bereid bent je leven te veranderen. Ik heb patiënten behandeld die binnen een week pijnvrij waren, maar ook patiënten die minder snel herstelden en vaker terug vielen in hun oude ‘patroon’. Direct effect bereiken is dan ook eenvoudiger dan effect behouden. De norm voor meetbare ‘blijvende’ verandering is 12 weken.

Moet ik de oefeningen altijd blijven doen?

Mijn streven is om jou, via dit programma, actiever en bewuster te maken van je lichaam. Dit programma biedt jou de mogelijkheid direct te starten met het aanpakken van jouw rugpijn. Maar laat jij alle negatieve factoren in jouw leven, die invloed hebben op jouw rugklachten, zoals ze zijn? Dan bestaat de kans dat je de oefeningen altijd moet blijven uitvoeren. Maar dat gaat niet gebeuren, want na het volgen van ‘Vaarwel rugpijn’ ben jij een dijk aan kennis en ervaring rijker.

Heb ik hulpmiddelen nodig of moet ik iets aanschaffen?

In principe hoef je voor het programma ‘Vaarwel rugpijn’ niets aan te schaffen. Wel adviseer ik een zachte ondergrond te gebruiken voor het doen van bepaalde oefeningen, zoals een yoga matje of meerdere badstof handdoeken op elkaar. Daarnaast behandel ik een stuk zelf-massagetechniek. Hiervoor kun je een tennisbal gebruiken, maar met een passende foam roller of massagebal kom je verder. Ook zit er een versterkende oefening in dit programma verwerkt waarvoor je een ab wheel nodig hebt. Het gaat daarbij om kleine investeringen die niet noodzakelijk zijn, maar die ik wel adviseer te doen. Het gaat immers om jouw lichaam. En de hulpmiddelen kun je ook na dit programma blijvend gebruiken.

Hoe vindt de intake plaats?

De intake vindt altijd telefonisch plaats. Na aanschaf van het ‘Premium’ of ‘Gold’ pakket neem ik contact met je op voor het inplannen van een afspraak. Het is daarom belangrijk dat je tijdens het afrekenen jouw eigen mobiele nummer achterlaat zodat ik je hierop kan bereiken.

Wat is een contactmoment en hoe vindt deze plaats?

Een contactmoment is een tussentijdse evaluatie zodat jouw progressie ook bij mij duidelijk is. Wanneer je tegen specifieke punten aanloopt kun je deze benoemen tijdens een contactmoment. Op basis van jouw progressie en jouw vragen kom ik met een passend advies. De contactmomenten vinden plaats per e-mail. Het is daarom belangrijk dat je tijdens het afrekenen jouw eigen e-mailadres achterlaat zodat ik je hierop kan bereiken.

Behandelt dit programma naast rugpijn ook stress?

Ik behandel onder andere wat stress voor invloed heeft op rugpijn. Daarnaast komen ook oefeningen aan bod die stressverlagend en ontspannend werken.

Wat zijn de ervaringen van andere mensen die het programma hebben aangeschaft?

Ervaringen van anderen met dit programma en/of mij als fysiotherapeut vind je hier.

Wat als de klachten erger worden?

Verergering van klachten kan verschillende oorzaken hebben. Gedurende de dag stel je je lichaam bloot aan allerlei prikkels die invloed hebben op jouw klacht, zowel positief als negatief van aard. Wanneer klachten na aanschaf van dit programma verergeren kun je altijd contact met mij opnemen via fysio@trainertom.nl (of we bespreken het tijdens één van onze 1-op-1 sessies). Ik zal in dat geval onderzoeken wat de oorzaak is van de verergering van jouw klachten.

Wat als na 4 weken blijkt dat het niks heeft geholpen?

Ik durf te stellen dat mijn aanpak gegarandeerd werkt. Uit ervaring kan ik vertellen dat een gebrek aan vooruitgang het gevolg is van een gebrek aan nieuwe impulsen. Vaak worden de door mij geadviseerde oefeningen te weinig gedaan en wordt mijn advies niet opgevolgd, kortom: er is sprake van te weinig structurele verandering in jouw leven. Je hebt ten slotte klachten door bepaalde negatieve factoren in je leven.

Mijn programma geeft je de tools om hiermee aan de slag te gaan, maar het is aan jou zelf om dit ook daadwerkelijk te implementeren. ‘Premium’ en ‘Gold’ afnemers hebben wekelijks contact met mij, waardoor we samen kunnen monitoren of je genoeg toewijding en daadkracht hebt getoond.

Ja, ik wil van mijn rugpijn af →